MUUTA MANIFESTISSA

HENGITYS - KATSE - TILA -metodityöpaja

ti 15.9. klo 18-20

Carl Knifin kehittämä metodi HENGITYS-KATSE-TILA perustuu oman kehon ja mielen aistimiseen ja yhteen saattamiseen. Tekniikan perustana toimii tiedostettu ja kontrolloitu hengitys. Metodi ammentaa vaikutteita meditaatiosta, joogasta ja pilateksesta ja sen tavoitteena on kokonaisvaltainen henkilökohtainen liikeilmaisu. Harjoitteet on suunniteltu saattamaan tekijät herkkään keskinäiseen vuorovaikutukseen ja tilalliseen tietoisuuteen. Metodi on alunperin kehitetty yhteistyössä CKC:n tanssijoiden kanssa koreografiseksi työkaluksi ja esiintymismetodiksi, mutta sen yksinkertaiset ohjeet ja selkeästi etenevä rakenne tekee siitä oivan menetelmän jokaiselle tanssista ja omasta liikeilmaisustaan kiinnostuneelle henkilölle.
Työpaja soveltuu kaikille tanssista ja liikunnasta kiinnostuneille aikuisille henkilöille. Aiempaa tanssikokemusta ei vaadita.
 
Vetäjänä tanssija Jonna Aaltonen.
 
Osallistumismaksu 20€, kurssin osallistujille alennuslippu 15€ Tehdasfestivaali Manifestin Carl Knif Company: At Once, in Helsinki -esitykseen. Liput Aurinkobaletti - AB Dance Companyn verkkokaupasta: liput.aurinkobaletti.fi/tehdasfestivaali-manifesti

Mestarikurssi: Reija Wäre 

pe 18.9. klo 18-20 ja la 19.9. klo 10-12
 
Pitkään toivottu huippukoreografi Reija Wären mestarikurssi toteutuu yhteistyössä Turku Dansart ry:n kanssa.  Wäre vierailee Manifestissa UMC Dance Companyn kanssa teoksella Motions-Movements-Mindsets. 
 
Manilla LTA:n studiossa
 

Fern Orchestra: MARELD 

Jokaisella valolla on tarinansa.
Esityksessä matkataan meren kerrosten läpi alkaen turvallisesta ihmisyydestä päättyen yksisoluisen organismin toiseuteen.  
Teos on hyökyvää kinestesiaa, mekaanista ärsytystä, valoteos, pimeysteos, ääniteos ja kuunnelma, merenalaisuutta ja poimuttuvaa aikaa.
 
Työryhmä:
Markus Heino, Vespa Laine, Ilona Salonen, Conny Sjöqvist, Timo Tamminen, Samuel Salminen
Tuotanto: Fern Orchestra, Läntinen tanssin aluekeskus ja Turun Kaupunginteatteri
 
Esitykset Turun Kaupunginteatterissa:
Ensi-ilta 10.9.2020 klo 19
12.9 klo 14 ja 19
15.9 klo 19
16.9 klo 19
17.9 klo 19
18.9 klo 19
19.9 klo 14 ja 19

JoJo teatteri: 

Kiviä taskussa

Kaksi miestä, 15 roolia. Mitä siitä seuraa? Se selviää syyskuussa Jo-Jo Teatterissa, kun Kuuskajaskarin kesäteatterissa viime kesänä huippuarvostelut saanut klassikkokomedia Kiviä taskussa nähdään sisäteatterisovituksena. Helsingin Kaupunginteatterin versiota samasta tekstistä on esitetty täysille katsomoille jo vuodesta 2002. 

1990-luvun Irlantiin sijoittuvassa näytelmässä Jake ja Charlie, kaksi pikkupaikkakunnan miestä ovat päässeet unelmahomman syrjään kiinni. Hollywoodilainen tuotantoyhtiö on saapunut kuvaamaan elokuvaa heidän kotikulmilleen ja kaikki elokuvan avustajat on kerätty paikallisista asukkaista. Palkka juoksee, elokuvan päätähti on mukavaa katseltavaa ja Charliella, joka haaveilee oman elokuvan tekemisestä, on mahdollisuus sujauttaa käsikirjoituksensa ihan oikeille elokuvan tekijöille.  Yllättävä tragedia alkaa kuitenkin hiertää paikallisten ja tuotantoyhtiön välejä. Tietävätkö amerikkalaiset edes mitään Irlannin kulttuurista? Välittävätkö he lainkaan todellisista ihmiskohtaloista? 

Kiviä taskussa on vauhdikas, mutta traaginen komedia. Lisäksi se on haaste kahdelle näyttelijälle, jotka hyppäävät näytelmän aikana lennosta roolista toiseen. Onneksi turkulaiset näyttelijät Akseli Sveholm ja Tommi Koskinen ovat valmiita ottamaan haasteen vastaan. Ohjaus Milja Nordström